Over - p5.js

Intro

Processing is een open source omgeving. Het biedt vele mogelijkheid aan kunstenaars, ontwerpers, studenten en hobbyisten om de fundamenten van het programmeren binnen een visuele context te leren om zo nieuwe mogelijkheden te scheppen in hun creaties. Processing draait op Java en draait ondertussen al bijna twintig jaar mee.

De vernieuwde versie van processing, P5.js draait op javascript waarvoor veel minder technische vereisten nodig zijn (enkel een browser), om de code te laten werken. De eerste beta-versie van p5 verscheen op 6 Augustus 2014.

Enkele principes

Random walkers

Een Random walker is een object dat één stap in een bepaalde richting kan zetten, afhankelijk van de resultaten van een virtuele dobbelsteenworp. 1 is boven, 2 is beneden, enz.
De willekeurige wandelaars in dit project worden gedwongen om meestal naar rechts te lopen.
Als een walker aan de rechterkant arriveert, wordt een unieke afbeelding naar uw computer gedownload.

Random walker in P5.js.

Recursie

Recursie is een ongelofelijk krachtig principe. Je vraagt een de computer om iets te doen in een afgebakend gebied, een functie. bvb. teken een vierkant. Dan verwijs je in de functie een paar keer naar zichzelf met andere parameters. Zo krijg je fractals, die doorgaan tot je ze een halt toe roept. Bekijk het principe in onderstaand voorbeeld.

Recursie in P5.js

Mijn eigenste absolute beginners gids in P5.js (nl) die ik maakte voor Nerdlab, is te verkrijgen na een simpel verzoek per mail.

Veel plezier!

Current date is: Wednesday 08-12-1984 11:50:42

The IBM Personal computer DOS
Version 3.0 (C) Copyright IBM Corp 1984

C:\>DIR
Directory of C:\_images_about
.
..

<img src="images_about/p5js-pink.png">